Vindsnurror

Jag fick ett tips på Instagram om att dekorera våra krukor med vindsnurror. Jag har länge kikat på att göra vindsnurror, men inte riktigt förstått hur man ska fästa dem för att de ska kunna snurra. Igår fick jag en snilleblixt och lyckades pyssla ihop något av vad som fanns hemma som faktiskt snurrar och inte alls var särskilt krångligt. Ok, om det är såhär alla andra alltid har gjort så får ni gärna småfnissa lite åt att jag tror att jag kommit på något nytt 🙂 Ståltråden är mitt trix som jag tyckte gjorde det mycket enklare än spikar som jag sett i olika instruktioner.

Eftersom vi ville ha vindsnurrorna utomhus i våra krukor så gjorde vi en snurra i mossgummi. Vi provade också att göra snurror i papper. Vindsnurran i papper snurrade helt klart bäst! Papperssnurran funkar ju inte så bra att ha stående ute i en kruka, men med lite (mycket!) vind så snurrade även vindsnurran av mossgummi.

Gör Såhär:

Klipp en lagom stor kvadrat av ett papper eller dekorgummi.

Vik sedan diagonalt två gånger så att du får en trekant. Detta är bara för att få markeringar var du ska klippa så det går även bra att rita streck diagonalt mellan hörnen. Spara ett par centimeter i mitten och klipp efter markeringarna.

Sätt en fästkudde eller dubbelhäftande tejp i mitten. Vik in flik för flik och fäst spetsarna på tejpen.

Sätt på ett klistermärke i mitten för att säkra flikarna och för att det är fint  ;-). Ta något vasst (jag använde spetsen på saxen) och gör ett hål i mitten av snurran.

Ta en bit ståltråd och trä på en liten pärla för att stoppa tråden från att åka igenom hålet. Vik ståltråden dubbel och trä igenom hålet.

För att snurran ska kunna snurra riktigt bra så försökte jag skapa en distans mellan snurran och pinnen genom att trä på en pärla mellan pinnen och snurran.

Sedan fäste jag ståltråden med flera varv runt blompinnen. Sist så tejpade jag med textiltejp runt ståltråden så barnen inte skulle sticka sig på den.