Raketer

Det här använde vi till raketerna: Svart kartong, sugrör (ett tjockare och två smalare), silkespapper, limstift, klistermärken, fästkuddar & sax. Om man inte har precis detta hemma så går det säkert att byta ut mot annat.

Börja med att klippa ut raketer i kartong. Det är bra om de är lite spetsiga för att flyga bra. Dekorera raketerna om du vill. Vi hade silkespapper och guldstjärnor.

Dela det tjocka sugröret så att det får plats på raketen. Täpp till ena änden på sugröret. Vi klistrade fast en guldstjärna i änden på sugröret så att det blev tätt. Här går det också bra att använda vanlig tejp. Fäst sedan det tilltäppta sugröret på  baksidan av raketen med en fästkudde (eller tejp). Den igensatta delen ska vara mot raketspetsen

Trä i papperssugröret i sugröret på raketen.  Rikta raketen uppåt och blås i  sugröret för att skjuta iväg din raket så att  den flyger. Den mindre modellen flög bäst, den lite större blev tyngre att blåsa iväg.

På Pysselexpressens Instagram @pysselexpressen finns en film där vi visar hur raketerna kan flyga. Följ gärna @pysselexpressen för att inte missa några pysseltips.