Ljuslyktor av glasburkar

Ljuslyktor av barnmatsburkar är en klassiker. Detta pyssel var verkligen både roligt att göra tillsammans med barnen och kul att använda som dekoration i barnrummet.

Vi använde de glasburkar vi hittade hemma. Blev perfekt att göra en kylskåpsrensning i jakt på passande burkar 🙂 . Barnen fick hjälpa till att diska burkarna noggrant och peta bort etiketterna. Eftersom detta var ett kvällsprojekt är bilderna inte de bästa, men jag tror ni ser hur vi gjorde.

Vi började med att maskera burkarna med hjälp av klistermärken och maskeringstejp. Hjärtat som syns på översta bilden klippte vi ut i bred maskeringstejp. Vi ville skapa lite mönster på burkarna.

Vi målade burkarna med hobbyfärg från Plus Color. Det fungerar säkert jättebra även med andra typer av vattenbaserad akrylfärg. Vill man ha slätare yta så finns det sprayfärg som ex. Montana Gold, men då är det inte lika barnvänligt att hantera.

Vi gjorde lite olika ränder. Det fungerar att maskera med vanlig tejp också, men är mycket enklare med maskeringstejp. När färgen torkat så drog vi försiktigt bort maskeringstejpen. Jättespännande tyckte barnen!

Sen dekorerade vi med vanligt glitterlim. Lite pilligt, men om man klämmer ut lite glitterlim i en form och låter barnen applicera med en tops så blir det lite enklare att hantera än tuberna.

Vi satte i små värmeljus med batteri i lyktorna så nu lyser de så fint i barnens rum om kvällarna <3