Nyårspyssel

Till nyår har vi gjort några barnvänliga pyssel som blir festliga till firandet.

Vi gjorde:

  • Nyårsgirlang
  • Spiraler att pynta med
  • Mini partyhattar
  • Piffade sugrör
  • Servettringar
  • Stjärnsnacks

Nyårsgirlang

Vik papper dubbelt. Klipp ut vimplar. Klistra fast om valfritt band eller snöre. Här skrev vi 2018 med glitterlim på vimplarna.

  

SPIRALERNA:

Rita en cirkel på ett papper och rita sedan en spiral inuti cirkeln. Klipp ut och häng upp i snöre. Gör flera så blir det extra festligt.

  

Mini partyhattar

Klipp ut halvcirklar ur papper. Snurra ihop till en strut och fäst ihop med tejp (dubbelhäftande blir snyggast). Dekorera med pompoms och glitter. Vi gjorde en remsa av papper som vi fäste hatten på och sedan fäste vi hattarna på hårspännen.

 

  

Piffade sugrör

Sugrören piffade vi till med små vimplar. Klipp ut i dubbelt papper och limma fast runt sugrören. Roligt att märka med gästernas namn (vi skrev begynnelsebokstaven).

  

Servettringar

Enkla servettringar i papper gjorde vi genom att klippa ut remsor av svart papper. Vi häftade ihop dessa till ringar. Sedan klippte vi ut stjärnor i olikfärgat papper som vi skrev gästernas bokstäver på i glitterlim.

  

Stjärnsnacks

Vi köpte färdig smördeg som vi kavlade ut. Barnen tog ut figurer med kakformar. Sedan penslade vi med ägg och toppade med sesamfrön. Vi färgade några av sesamfröna röda med karamellfärg för extra festlighet  🙂 Grädda ca 10 min i 200 grader ugn.

Vi önskar alla läsare ett riktigt fint slut på 2017. Missa inte att hänga med oss 2018 för ännu mera pyssel. Redan den 9 januari kommer nästa pysselpaket. Beställ redan nu för att vara säker på att få ett exemplar.