Dekorerade ljus

Det här är ett roligt och enkelt pyssel att göra tillsammans. Inga konstiga saker behövs. Med lite tur har du sakerna hemma, annars går allt att hitta på närmsta storköp. Kanske ett sista minuten julklappstips 🙂

Du behöver:

  • Bakplåtspapper
  • Färgpennor i trä ( eller kritor)
  • Ljus att dekorera
  • Hårtork

GÖR SÅHÄR:

1. Klipp lagom stora bitar av bakplåtspappret. Det är bra om papperet är lite större än ljuset så att man har något att hålla i runt själva motivet.

2. Rita ditt motiv på bakplåtspappret. Fyll i ordentligt så att det är mycket färg för att få ett tydligt avtryck på ljuset. Använd träpennor för skarpast resultat. Kritor fungerar, men blir suddigare.

3. När du är färdig med motivet så lägger du bakplåtspapperet med den ritade sidan mot ljuset.

4. Håll fast papperet och värm på bakplåtspapperet med en hårtork i minst en minut. Man måste hålla hårtorken väldigt nära och nästan gnugga mot papperet.  Akta så att du inte bränner dig!

5. När bakplåtspapperet börjar se genomskinligt ut (och det känns väldigt varmt) pressar du bakplåtspapperet mot ljuset och drar sedan försiktigt bort papperet. Nu sitter förhoppningsvis ditt motiv på ljuset.

Med lite cellofan, snöre och en egengjord etikett så blev detta en gullig present <3

Tips! Om du vill skriva något på ljuset – tänk på att det blir spegelvänt. Det fixar du lätt genom att först skriva med blyerts på en sida av bakplåtspapperet och sedan vända på papperet och fylla i texten med färgpenna.