Halloween

Det finns hur mycket kul som helst att pyssla till halloween! Pysselexpressen leker med maten och bjuder på Halloweenmiddag. Allt material hittar du i mataffären – bra sista minuten tips!

    

Pysselexpressens halloweenmeny

  • Spindelpizzor
  • Mumier
  • Avhuggna fingrar
  • Pumpa-paprikor
  • Spindelväv

Om du också vill fixa en halloweenmiddag så hittar du Pysselexpressens ”recept” nedan. Hoppas det ska smaka 🙂

Spindelpizzor

Gör ”spindlar” av svarta oliver. Små minipizzor brukar vara poppis. Vill du göra likadana så använd ett glas och ta ut små rundlar ur pizzadegen. Bred på tomatsås, lägg på ost och lägg på spindeln överst. Grädda 15 min i 200 C.

    

Mumier

Mumier av grillkorv och resterna av pizzadegen är roliga att pyssla ihop. Snitta grillkorven för att få armar och ben, linda med tunna remsor av pizzadeg och tillaga 10 min i ugnen på 200 C.

    

Avhuggna fingrar

Världens enklaste läskiga mat! Stek grillkorv, skär bort skinnet för nageln och gör skåror för knogar. Addera ketchup för extra läbbighet.

    

Pumpa-paprikor

Skär ut paprikorna som du skulle gjort med en pumpa. Fyll med kokt spagetti (maskar?). Serveras med fördel med tomatsås för extra läskigt utseende.

    

Spindelväv

Använd vanliga pappersservetter (eller det papper som finns hemma) och klipp ut ”spindelväv” som underlägg.

    

Om du vill fixa halloweenmenyn så behöver du: pizzakit, spagetti, svarta oliver, grillkorv, paprikor, riven ost, tomatsås/ketchup och pappersservetter.